top of page
  • dennishouthoofd

Driving intelligence

Bijgewerkt op: 16 apr.

De wereld van data evolueert razendsnel. Als consultant, deeltijds docent en AI-student, start ik met veel enthousiasme deze blog. Hier zal ik mijn inzichten en ervaringen delen over Business Intelligence, Power BI, Process Mining en Artificiële Intelligentie.


Over wat gaat het precies?


Business Intelligence met Power BI: Business Intelligence (BI) is het proces waarbij data wordt omgezet in inzichten die bedrijven helpen betere beslissingen te nemen. Power BI is een hulpmiddel van Microsoft dat data visualiseert, waardoor je makkelijk trends en patronen kunt ontdekken die anders verborgen zouden blijven in de ruwe data van jouw organisatie.


Process Mining: Dit is een techniek om de processen binnen je organisatie te analyseren en te verbeteren. Door data uit bedrijfssystemen te halen, kan je zien hoe processen echt verlopen en waar er ruimte is voor verbetering.Artificiële Intelligentie: Artificiële Intelligentie (AI) gaat over het geven van 'intelligentie' aan machines. Dit betekent dat computers taken kunnen uitvoeren die normaal gesproken menselijke intelligentie vereisen, zoals leren, problemen oplossen en beslissingen nemen.


Een praktisch voorbeeld


Stel je voor dat je een verkoopsafdeling van jouw bedrijf leidt.


Met Power BI zou je verkoopdata kunnen analyseren om te identificeren welke producten het best verkopen in welke regio's en waarom. Dit helpt je gerichte marketingstrategieën te ontwikkelen en de verkoop te verhogen.


Met Process Mining kan je het verkoopproces van begin tot eind evalueren, inefficiënties opsporen en het proces stroomlijnen voor een snellere afhandeling van de verkoop, zoals het controleren of offertes snel genoeg worden behandeld en of alle facturering tijdig en volledig wordt uitgevoerd.


Artificiële Intelligentie kan worden gebruikt om klantgegevens te analyseren en voorspellende modellen te bouwen. Zo kan AI bijvoorbeeld voorspellen welke klanten waarschijnlijk een aankoop zullen doen, zodat verkopers hun tijd effectiever kunnen besteden aan leads met de hoogste conversiekans.


In de komende blogposts zal ik dieper ingaan op deze onderwerpen, tips geven, bepaalde concepten verduidelijken, use cases bespreken en nieuwe ontwikkelingen behandelen. Ik ga proberen complexe concepten op een eenvoudige manier uit te leggen en best practices te delen. Mijn doel is om hands-on en down-to-earth te schrijven, waardoor de blog toegankelijk wordt voor een breed publiek.


Elke keer als er een nieuwe blogpost verschijnt, zal ik deze delen op sociale media. Volg mij dus om updates te ontvangen en deel de content met iedereen die geïnteresseerd is in het potentieel van data.


Dennis Houthoofd - 15 april 2024

14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


bottom of page