top of page
  • dennishouthoofd

7 boeken uit de Lage Landen over AI

De wereld van Artificiële Intelligentie (AI) kan ingewikkeld lijken, vooral als je geen technische achtergrond hebt. Gelukkig is er een schat aan toegankelijke literatuur die licht werpt op dit onderwerp.


Hier zijn zeven boeken van auteurs uit de Lage Landen die je helpen AI te begrijpen en te benutten, ongeacht je technische kennis. Ik heb er in ieder geval veel van geleerd.

Voor een heldere uitleg over AI en zijn mogelijkheden:

  • "De AI-revolutie" door Maarten Sukel (2024) - Dit boek biedt een fascinerende blik op de invloed van AI op onze maatschappij en de revolutionaire veranderingen die het teweegbrengt.

  • A.I., Artificiële Intelligentie" door Lieven Scheire (2023) - Lieven staat bekend om zijn vermogen om complexe onderwerpen op een humoristische en toegankelijke manier uit te leggen. Dit boek is geen uitzondering.

  • "Mens versus machine" door Geertrui Mieke De Ketelaere (2020) - Een diepgaande kijk op de interactie tussen mens en machine en hoe deze relatie onze toekomst vormgeeft.


Voor praktische inzichten in de toepassing van AI in het bedrijfsleven:

  • "AI, de hype voorbij" door Jackie Janssen (2024) - Een recent boek dat een realistisch beeld schetst van het potentieel om organisaties van grond af aan te transformeren.

  • "AI in de praktijk" door Hennie Huijgens (2021) - Dit boek neemt je mee in de wereld van AI-implementatie en helpt je te ontdekken hoe je AI in jouw werk kan inzetten.

  • "The Good, the Bad, and the Practical, Artificiële Intelligentie voor doeners" door Benny Lauwers (2023) - Een gids voor iedereen die praktisch aan de slag wil met AI. Benny biedt een alternatief voor al die grote woorden over AI, die volgens hem vaak in de weg staan van kleine verbeteringen.

  • "Artificial Intelligence in actie" door Muriël Serrurier Schepper & Taco Hiddink (2019) - Dit boek is perfect voor degenen die klaar zijn om AI-oplossingen te bedenken en te implementeren in hun organisatie.


Deze boeken bieden een scala aan perspectieven, van theoretische grondslagen tot praktische handleidingen, en zullen je helpen om zowel de kansen als de uitdagingen van AI te begrijpen en hoe je deze kunt toepassen in jouw vakgebied.


Of je nu een manager, ondernemer of gewoon AI-nieuwsgierig bent, elk van deze boeken zal je uitrusten met de kennis en het vertrouwen om de mogelijkheden van AI te verkennen. Veel leesplezier!


Dennis Houthoofd – 19 april 2024


120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page